Kép forrása: deviantart.com
Főzőiskola férfiaknak.
A mai kor követelményeinek megfelelni egy férfinak nem könnyű: család, munka, az állandó bizonyítási kényszer, stb. Ezért ezt a „főző iskolát“ a modern családcentrikus, vagy éppen önálló, de természetében kreatív gondolkodású uraknak ajánlom figyelmébe.
Tisztelt uraim! Higgyék el, a főzés nagyon szórakoztató és mulatságos tudd lenni, csak hozzáállás és fantázia kérdése. Tehát uraim, rajta! Kísérletezzenek bátran, hagyják szabadon szárnyalni képzeletüket, és meglátják, hogy nem is olyan rossz dolog a szakácskodás.
Én ezeket a recepteket a teljesség igénye nélkül, csak kedvcsinálónak írtam le, és csak olyanokat, amiket én már otthon elkészítettem. Bár az igazsághoz hozzá tartozik, nem mindegyik általam elkészített étel nyerte el családom és ismerőseim tetszését valami számomra érthetetlen okból... Na de mindegy. Ez nem vette el a kedvem a gasztronómiai kísérletezéstől.
Tehát uraim csak bátran! És kezdjük, íme az első recept:
Borsó főzelék.
A bort sózzuk, majd lassú tűzön addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, és már pikk-pakk, kész is a borsó főzelék!
Csirke pörkölt.
A már a fazék két füléhez a lábainál erősen odakötözött és ezért az életéért hevesen küzdő csirkemellet tegyük a fazékba. Két kisebb fej megpucolt, és felkockázott vöröshagymát, kb. féldeci olajat, sót, illetve piros paprikát ízlés szerint. Ha ez megvan akkor az illegális fegyver piacon előre beszerzett lángszóróval pörköljünk oda annak a baromfinak majd nokedlivel tálaljuk.
Lóbecsinált
Figyelem, most jön a kedvencem talán az őszes közül. A legszórakoztatóbb a ló-becsinált.
Hajnal 2-3 óra táján a már előre felfújt papírzacskóval a kezünkben osonjunk le az istállóba, majd próbáljunk óvatosan a mit sem sejtő ló háta mögé kerülni, és egy határozott mozdulattal durrantsuk ki a zacskót, és már kész a lóbecsinált!
De tegyük fel, hogy a ló mégsem csinál be, hanem inkább hátrarúg. Az is jó, mert akkor még mindig csinálhatunk buggyantott tojást.
Osztrigás omlett
Elkészítése a következő: vegyünk egy repülőjegyet, azt' Rigában együk meg az omlettet.
Karalábéfőzelék
Azt a tudatlan karalábét tedd be egy fazékba, majd világosítsd fel, hogy a kar nem a lábé, hanem a törzsé... ettől aztán forrni kezd benne a méreg. Így nem csak hamar puha lesz a karalábénk, de méreganyagoktól is mentes!
Fürjtojásból rántotta
A tojásokba fürj kb. 6 cm-es lyükakat, és a kifűrt lyükakon fűjd ki a tojás tartalmát, majd csinálj belőle rántottát.
És végül:
Finomfőzelék
Ez a legjobb! Fogjuk magunkat, menjünk el a szüleinkhez, és kérjük meg édesanyánkat, hogy készítsen nekünk bármilyen főzeléket, mert ha ő csinálja, mindegy hogy miből van. Az csak finom lehet!
Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki hozzászól!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!
Ezt a mesét írta: Tadeus Tóth Gábor Amatőr író
A nevem Tóth Gábor. Mindig is érdeklődtem a rajzolás és az írás iránt. Számomra ez a két kifejezési forma sok örömöt szerez, és bízom benne, hogy másoknak is örömöt okoz. A meséimet unokáimnak írtam, amihez mindenkinek jó szórakozást kívánok.